lördag

GLAD ADVENT!

"Ett litet barn av Davids hus, skall göra vinternatten ljus.
Ett barn ska hjälpa oss att tro, här mitt ibland oss ska det bo.

Ett barn som kommer ifrån Gud, ska lära oss sin kärleksbud.
Det är advent och än en gång ska jorden höra änglasång.

Ett barn ska hjälpa oss att tro, här mitt ibland oss skal det bo.
Det är advent, var glad tänd ljus, för frälsaren av Davids hus."


Jag nynnar lite när jag står och bakar... och jag kavlar återigen ut pepparkaksdegen, sen igen och igen och igen.... "det är advent var glad tänd ljus". Jo det har jag gjort, jag har tänt ljus och jag är glad, och tacksam. Tacksam för att vi har det så bra, ett hus att bo i och värma oss i när vinterkylan drar över vårt land, det gör ont att tänka på uteliggaren idag, och det gör ont att tänka på den som inte har mat och den som inte har en vän, på den som mår dåligt på andra sätt.




















Pepparkakorna tar form och hamnar på plåtarna, in i ugnen och sen snabbt ut igen för att inte brännas, det är som en liten minifabrik här hemma, in med plåtarna i ugnen, ut igen och sen om igen och igen och igen.... "Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar än till påska" Jag tänker på den som inte får en varm kram på julafton, den som är ledsen idag, på den som inte har något hopp...

Men jag har advent i mitt hem idag.....jag har ett hopp och det är tryggt och varmt "Jag viskar en bön i natt, för dom som inget har, för dom som gick in i natten, utan att hitta tillbaks. Jag viskar en bön i natt, för alla dom som väntar, för dom som har tappat hopp. För alla där ute som längtar."
Nu är pepparkakorna klara och läggs med varsam hand ner i burken, jag hoppas att jag får dela med mig av dem till någon som behöver en pepparkaka i advent och i jul....








































Vill du få mer inspiration kring advent så kika in på Fabrikens hemsida!

söndag

NYHETER!

ÄNTLIGEN! Nu finns Nyheterna här!

Du kan beställa nya fina A6-Kort i shopen, även Jultags till julklapparna och enkla fina julkort att skicka till släkt och vänner.  Fina nyheten Notepads i både A5 och A6-format finns att beställa, samt lite smått och gott som klämmor i tre storlekar. liten, mellan och stor.  Du kan beställa 10-pack Pennor,  samt 10-pack Paper Bags - Brown i A6-format.  Kalendern finns äntligen i lager och Julen är snart här och det är dags att skicka både kort och fixa julklappar.





















Välkommen med din order senast den 13 december/Lucia för garanterad leverans innan jul. Uppger du dessutom "God Jul" i noteringsfältet när du beställer så får du 10% på din order, om ordervärdet är minst 100 kr eller mer.

Fortsatt Glad Advent! /27DW